Programma 2019

zaterdag 31 augustus

REBOOT is een nieuwe, knallende opener. Alles wordt uit de kast gehaald om de jeugd een kwaliteitsvol programma voor te schotelen. Een vertrouwd gezicht zoals Resident DJ MARCO zal er ook nu bij zijn. Jongens van de streek met naamsbekendheid smijten we in een legendarische battle. DJ Burnstyle (Santa’s Afterparty, Illuminate Voeren) en DJ GILETTO (Mergelfeesten, Easterparty, Zussenkermis) nemen het tegen elkaar op en draaien de foutste, hardste en gekste hits: ambiance verzekerd.

Wat maakt REBOOT dan zo uniek? Juist, we laten gewoonweg 2 klinkende namen uit de elektronische muziekwereld naar de feesttent op het Kerkplein afzakken. DIMARO is reeds verschillende jaren (14! keer) op Tomorrowland, Ostend Beach en Tomorrowworld aanwezig. Met JAN VERVLOET brengen we een andere klepper naar Moelingen. Bekend van Bonzaï Records, I Love the 90s, Fiocco, Scoop en Thunderball mogen we wel spreken van een “legend”. Dit feest willen jullie niet missen, let’s go oldskool!

zondag 1 september

Op zondag 1 september zal om 10.30u de eucharistieviering worden opgeluisterd door zangkoor Mulingia. Na de H. Mis start in de feesttent het Frühshoppen met Die Gipfelfreunde. Reeds in 2012 en 2013 zorgden zij voor de muzikale omlijsting van dit gebeuren. We verheugen ons op hun terugkeer! Spek en ei is wederom verkrijgbaar. Dit succesgebeuren krijgt jaar na jaar een grotere opkomst, kom zondagmorgen dus gezellig genieten van de lekkernijen en prachtige muziek. Voor de kinderen is er zelfs een springkussen aanwezig naast het terras.

ontherocks.png

Om 14.00u start Duo On The Rocks. Vorig jaar zorgden Eleën en Marcel ervoor dat de tent tijdens het sluitingsbal op de kop stond. Een ontspannen zondagmiddag met een cocktail van moderne songs, “foute” disco hits, een vleugje ‘best of rock”, afgewisseld met swingende classics, geserveerd in een spetterend optreden met een hoog meezinggehalte.

Om de zondag traditioneel af te sluiten, zal dit jaar het Ganskoppen plaatsvinden na het optreden van On The Rocks Duo. Maak kennis met deze eeuwenoude traditie en waag ook je kans, zoals vele Voerenaren, om 365 dagen op je palmares bij te schrijven.

maandag 2 september

Op maandag starten we om 19u met de Berwingwatterrace met nieuwe hindernissen omhuld door Berwingwatter. Het succes breidt zich jaar na jaar uit. De volkstraditie is een luchtige en sfeervolle activiteit die steeds warm onthaald wordt bij het publiek. Er wordt aangeraden om in te schrijven via het formulier op de website, al kan dit ter plaatse ook nog. Opgelet: de wisselbeker werd vorig jaar in de wacht gesleept, dit jaar hebben we een nieuwe verrassing in petto.

Meedoen? Vorm een team van minimaal 3 personen en vul het inschrijfformulier in.

Onder het motto ‘Aloud to be fout’ is ambiance verzekerd met DJJP & DJ Marco en een optreden van Frans Theunisz! Gekke outfits zijn meer dan welkom op onze foute maandag. Met Frans Theunisz halen we dan ook nog eens de Godfather van de Limburgse muziek binnen. Het belooft een dansrijke, gillende avond te worden om simpelweg van te genieten.

 

dinsdag 3 september

 

reidansen

Op de laatste kermisdag verzamelen jong en oud zich om 18u voor de feesttent om deel te nemen aan de muzikale optocht en het folkloristisch reidansen. Harmonie Berggalm uit Noorbeek zal opnieuw de stoet muzikaal opluisteren.

 

Na aankomst maakt iedereen zich op voor de apotheose van het dorpsfeest; het Sluitingsbal. Als afsluiting van het kermisfeest een avondvullend optreden van Senterfold. Deze vierkoppige band staat garant voor een indrukwekkende muzikale show met de grootste hits van de afgelopen 40 jaren!

Tot slot brengt Kermis FM, een themazender van Omroep Voeren, dit jaar weer verslag uit van alle activiteiten in en rond de feesttent. De kanalen waarop u alles mee kan volgen zijn 96FM, de livestream op de website (www.omroepvoeren.be) of simpelweg door alles live mee te maken op het kerkplein in Moelingen.

 

Het belooft een geweldige editie te worden. De affiche leunt perfect aan bij hetgeen we dit jaar extra in de kijker willen zetten: positivisme, sfeer, plezier en gezelligheid in combinatie met de nodige kwaliteit.

%d bloggers liken dit: